Nieuws

Case Study

Farmaceutisch bedrijf | Trench Covers | Fibrelite

Farmaceutisch bedrijf kiest voor Fibrelite Trench Covers

Een farmaceutisch bedrijf in Northumberland heeft contact gezocht met Fibrelite voor het meedenken in een oplossing voor hun verouderde toegangspanelen tot de kabelgoten van hun faciliteit. De prestaties van de ongeëvenaarde sterkte- gewichtsverhoudingen van Fibrelite en het streven van de klant naar innovatieve producten en oplossingen waren sleutelfactoren bij het positief tot stand brengen van dit project.

Probleem

Toegang tot de kabelgoten was een tijdrovende klus waarvoor gespecialiseerde werknemers en apparatuur nodig waren. De eerder geïnstalleerde afdekkingen waren een combinatie van zware massieve beton en metaalplaten. De platen van metaal werden in een later stadium geïnstalleerd om de zwaar gecorrodeerde betoneenheden af te werken. Om de initiële afdekkingen te verwijderen is een boor gebruikt waardoor het beton brak en gefragmenteerd verwijderd kon worden. De metalen platen bleken, vooral rond de randen, verbogen waardoor het risico op uitglijden (bij nat weer) erg hoog was geworden.

Oplossing

De klant was op zoek naar een duurzame lichtgewicht oplossing die veilige handmatige bediening mogelijk maakt.
Fibrelite heeft maatwerk Trench Covers geproduceerd passend in de huidige frames. De panelen kunnen eenvoudig worden verwijderd en vervangen door twee personen met behulp van de FL7 handgrepen. Vanwege de zware belasting is er gekozen voor een anti-slip oppervlak van verkeersklasse E600 waardoor gezondheids- en veiligheidsrisico’s tot het minimum beperkt worden.
De Fibrelite oplossingen zijn corrosie- en onderhoudsvrij en bieden dé oplossing voor de lange termijn.

Resultaat

Het gehele project is binnen vier weken na bestelling uitgeleverd waardoor de faciliteit minimale ‘overlast’ heeft ondervonden en de werkzaamheden snel hervat konden worden. De klant heeft nu toegang tot de kabelgoten en serviceruimte zonder gebruik te hoeven maken van specialistische hulpmiddelen. Bij inspectie zullen ze de apparatuur aantreffen zonder vuil en stukjes gecorrodeerd materiaal.
Een bestelling voor fase twee van het project zal op korte termijn worden geplaatst. Deze zal bestaan uit een nog langere kablegoot dan in de eerste fase geïnstalleerd op een ander gedeelte van de faciliteit.

Toegepast voor dit project

Opties
Toegepast?
Lichtgewicht
Niet-corrosief
Handmatige bediening
Afsluitbaar door slot
Onderhoudsvrij
Hitte bestendig
Anti-slip
Gekleurd
Gepersonaliseerd (Logo)

Productsheets

Fibrelite

Download productsheets