Nieuws

Case Study

Vliegveld | Panelen | Fibrelite

Groot vliegveld kiest voor Fibrelite panelen

Om tegemoet te komen aan de vraag van een toenemend aantal reizigers, ondergaat dit vooraanstaande vliegveld in het noorden van Engeland een belangrijke herontwikkeling.
Fibrelite GRP composietafdekkingen zijn gespecificeerd voor een tweede installatie in deze ontwikkeling: een retrofitvervanging voor eerder geïnstalleerde betonnen afdichtingen over rioleringssystemen, waardoor toegang eenvoudiger en veiliger moet worden.

Probleem

De eerder geïnstalleerde zware betonnen afdichtingen vertoonden tekenen van ernstige corrosie, wat de moeilijkheid en (handmatige) hanteringsrisico’s vergroot bij het verwijderen en vervangen van afdekkingen voor essentiële bewaking en onderhoud.

Belangrijke overwegingen:

  • De betonnen panelen waren erg zwaar, het verwijderen was erg tijdrovend en brachten daardoor gezondheids- en veiligheidsrisico’s met zich mee.
  • Panelen vertoonden een struikelgevaar (vooral wanneer het donker is), omdat ze niet gelijk met het overige grondoppervlak waren.
  • Visueel gezien waren deze panelen een doorn in het oog en kwamen ze niet overeen met de esthetische afwerking die de klant wenste, gezien de recente renovatie aan het gehele gebied.

Oplossing

De technische engineeringteams van Fibrelite hebben een Retrofit composiet afdekoplossing ontwikkeld:

  • De afdichtingen (panelen) zijn vervaardigd om te passen in bestaande frames, waardoor installatietijd en kosten worden bespaard.
  • Panelen werden binnen een tijdsbestek van een maand besteld, vervaardigd en geleverd.
  • De lichtgewicht Fibrelite-afdekkingen zullen presteren als een effectieve afdekoplossing, zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan zware belastingsdruk, waardoor ze veilig met de hand kunnen worden verwijderd. Fibrelite-panelen bieden de allerbeste sterkte- gewichtsverhouding die momenteel op de markt verkrijgbaar is.
  • Eerdere gevaren voor de gezondheid en veiligheid door de betonnen afdekkingen werden teniet gedaan door de ‘fit and forget’-vervangingsoplossing van Fibrelite, omdat de nieuwe deksels als maatwerkoplossing werden geproduceerd om vlak met het grondoppervlak te zitten.
  • Een moderne afwerking die na verloop van tijd niet roest.

 

Resultaat

Deze luchthaven heeft nu een duurzame toegangsoplossing die zich de komende jaren zal bewijzen.

Toegepast in dit project

Opties
Toegepast?
Lichtgewicht
Niet-corrosief
'Easy-lift' handmatige verwijdering
Met slot afsluitbaar
Vastgeschroefd
Onderhoudsvrij
Hitte bestendig
Antislip
Gekleurd
Gepersonaliseerd (logo)

Productsheets

Fibrelite

Download productsheets