Markt

Infra

Voor de Infra biedt TSE een brede range aan lichtgewicht glasvezel-versterkte kunststof deksels en panelen voor de afdichting van bijvoorbeeld installatieruimtes.

 

 

In de Infra is steeds meer aandacht voor duurzaamheid, veiligheid en gebruiksgemak. De Fibrelite producten zijn makkelijk in het gebruik, hebben een zeer lange levensduur en zijn in een bijna onbeperkte variëteit te leveren.

 

Onze producten hebben hun meerwaarde al bewezen als toepassing in wegen en trottoirs, sportvelden, theaters, overslagterreinen en zelfs vliegvelden (met belasting tot verkeersklasse F900). Fibrelite deksels kunnen worden voorzien van een op maat gemaakte kunststof of aluminium omranding. Hiermee wordt een lichtgewicht constructie verkregen die verzakking tegengaat. Deze afdekkingen zijn in een custom made maatvoering leverbaar in een groot aantal kleuren, zodat ze duidelijk opvallen (bijvoorbeeld op een overslagterrein) of juist niet (in winkelstraten, theaters of sportparken).

Kleur en afwerking

Naast standaard zwart zijn de deksels in kleur leverbaar (RAL-kleuren), zodat ze niet of juist wél opvallen. Ook zijn ze in een transparante uitvoering leverbaar tot A15.
De deksels worden vaak van een prefab betonomranding voorzien. De frames van de vierkante deksels zoals de FL76, FL96, FL140 en FL900 kunnen worden voorzien van een aluminium ophoogframe. Zo kan men tegen het frame aanstraten en valt het deksel minder op. De ronde deksels zoals de FL90 en FL100 kunnen voorzien worden van een GVK fundatieplaat met HDPE vulring. Hiermee kan ook tot de rand worden aangestraat.

Verkeersklasse

Bij de keuze van afwateringssystemen zoals bijvoorbeeld lijnafwatering, is de verkeersklasse een belangrijke criterium. Deze verkeersklasse (belastingklasse) wordt aangeduid in kiloNewton (kN). De belastingsklassen zijn beschreven in de Europese norm EN 1433. De standaard minimale sterkteklasse is C250, dus 25 ton. De deksels zijn ook leverbaar in D400 voor zwaar verkeer. Deksels in E600 en F900 worden gebruikt op vliegvelden, havens, spoorwegen en overslag terreinen. De grote deksels zijn ook leverbaar in verkeersklasse B125.