Project

Fibrelite maatwerk afdekkingen voor cruise terminal

Een toonaangevend Europees cruise terminal project

Er is voor Fibrelite Composites gekozen om op maat gemaakte F900 afdekkingen te leveren voor een grote upgrade van een cruiseterminal in Europa.

Projectoverzicht:
Fibrelite werd benaderd door een OEM die Onshore Power Supply (OPS) systemen levert, om een offerte uit te brengen voor dit uitgebreide recreatiecruise terminal project. De eindgebruiker had aanvankelijk gietijzeren afdekkingen overwogen voor de goten waarin hun nieuwe HV-stroomkabels en armaturen zijn ondergebracht, maar stuitte op uitdagingen door het gewicht en de noodzaak van gespecialiseerd hijsmateriaal. Om die redenen is Fibrelite betrokken geraakt bij dit mooie project.

Belangrijkste vereisten:
– Aanvankelijk werden gietijzeren afdekkingen onderzocht als mogelijke oplossing;
– Extra kosten, waaronder gespecialiseerde training voor operators en zwaar hijsmateriaal, leidden tot afwijzing van deze optie;
– Vereiste F900 (90 ton) verkeersklasse om extreem zwaar en langzaam bewegend havenverkeer te kunnen dragen;
– Afdekkingen waren nodig om 500 meter aan prefab betonnen gootunits te bedekken;
– Afdekkingen moesten licht genoeg zijn voor veilige handmatige verwijdering om frequent toegang tot de stroomvoorziening mogelijk te maken;
– Tientallen op maat gemaakte afdekkingen waren nodig om aan de configuratie van de sleuven te voldoen.

De innovatieve en lichte oplossingen voldeden aan al deze eisen, wat zorgde voor zowel veiligheid als efficiƫntie in de operaties van de terminal.